Pikkupojat ostivat 250 eurolla energiajuomaa ja kortteja

Keskustelua viihde- ja huumoriuutisista.

Re: Pikkupojat ostivat 250 eurolla energiajuomaa ja kortteja

Viesti Alucard 19 Syys 2010 18:25

Séivi kirjoitti:Bongasinpas kirjoirus virheen
Tamperelainen kioski myi pikkupojille 250 euron arvosta Pokemonkorttaja ja energiajuomaa.

Siinä nähtiin taas pari ES-Jonnea. :/ Itselle, jos tuollainen summa ilmestyisi en ostaisi mitään Pokemon-kortteja tai Energiajuomaa. Mitähän niille energiajuomille tapahtu?

Bongaat toisten virheitä ja teet itse 2 kirjoitusvirhettä samalla. :|

Eikös energiajuomat ole k15? Eihän sillo sais myydä 8-vuotiaalle niitä, vai onko se ikäraja vain suositus? :roll:
En itse kylläkään tuhlaisi niitä rahoja kavereihin, vaan kaikki pitäisin itselläni... Tai ehkä jotain pientä voisin ostaakkin kavereille, mutten kuitenkaan noin paljo. :D
[piilotettu kuva]
if(knowledge > 0) { useBRAINS(); make_a_post(); } else { useGOOGLE(); getKnowledge(); }
Käyttäjän avatar
Alucard
Kielipoliisi
 
Viestit: 531

Re: Pikkupojat ostivat 250 eurolla energiajuomaa ja kortteja

Viesti TimeKiller 19 Syys 2010 20:34

Owlsandwich kirjoitti:
TimeKiller kirjoitti:Itseasiassa kaupalla on oikeus päättää mitä myy ja kelle myy. Kyllä ne voi olla myymättä vaikka tikkukaramellejä sillä perusteella, että oot lihava.
Sanoohan sen muuten järkikin, että ei 8 vuotiaalla sitä 250€ luultavasti ole, eikä tarvitsekaan olla. Ei nyt vedetä ihan naurettavaksi koko juttua ja verrata 8 vuotiasta aikuiseen.

Ikinä kuullut sellaisesta asiasta, kuin tasavertaisuuslaki? =3

Ai hä? Miten tasavertaisuuslaki liittyy tähän? Ei niin sitten millään tapaa. Edelleenkin, kaupalla on oikeus myydä kelle haluaa ja 8 vuotias ei ole täysi-ikäinen. En jaksa ettiskellä sitäkään, minkä ikäisenä ihmisellä on juridinen omistusoikeus, mutta lonkalta heitettynä se on joko 12, 15 tai 18v, sen alle juridisesti et omista yhtään mitään. (joku viitseliäämpi tarkistakoon, onko näin, monessa muussa maassa ainakin on, Suomesta en ole varma)
Ja tosiaan, 8 vuotiaan tekemiset on loppupeleissä vanhempiensa vastuulla (vahingonkorvausvelvollisuus poislukien), jotenka ei se periaatteessa voi tehdä mitä haluaa.

EDITTiä:
-Tobi- kirjoitti:Eikös energiajuomat ole k15? Eihän sillo sais myydä 8-vuotiaalle niitä, vai onko se ikäraja vain suositus? :roll:
En itse kylläkään tuhlaisi niitä rahoja kavereihin, vaan kaikki pitäisin itselläni...

Ei niissä mitään ikärajoja ole koskaan ollutkaan. Eihän kahvikaan ole K-15. Toki jotkut kaupat ei sitä kakaroille myy, koska edelleen, kauppias saa valita asiakkaansa. Suositus se on.
Ahneus nyt ei ehkä ole paras ominaisuus...mutta toi on se perussuomalainen luonne, itse en yhtään pidä ihmisistä, enkä liiemmin ole sellaisten kanssa tekemisissä, jotka laskee pennejä ja tarjottuja hyödykkeitä.
Kyllä se niin on, että minä tarjoon jos tarvii jotakin antaa ja vastavuoroisesti muut mulle, eikä sitä lasketa kuka nyt tarjos ja anto ja mitä. Yleinen tapa maailmalla ainakin, mutta hyvin harvoin Suomessa tähän törmää. Onneksi (ainakaan monen mielestä) Turku ei ole Suomi.
http://kerro.org - uusi, oikea keskustelupalsta
TimeKiller
 
Viestit: 2156

Palaa alueelle Viihdeuutiset