Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Keskustelua konsoleista ja konsolipeleistä.

Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Raffle 24 Touko 2010 18:46

Red Dead Redemption
Kehittäjä Rockstar San Diego
Julkaisija Rockstar Games
Suunnittelija(t) Christian Cantamessa
Dan Houser
Michael Unsworth
Ohjaaja Ted Carson
Tuottaja Steve Martin
Taiteilija(t) Josh Bass
Säveltäjä(t) Bill Elm
Woody Jackson
Pelimoottori RAGE
Euphoria
Julkaisupäivä NA 18. toukokuuta 2010
PAL 21. toukokuuta 2010
Lajityyppi kolmannen persoonan ammunta, toimintaseikkailu, hiekkalaatikko
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus BBFC: 18
ESRB: M (Mature)
OFLC: MA15+
Alusta PlayStation 3, Xbox 360
Tallennusväline Blu-ray, DVD
Resoluutio 720p (Xbox 360)
640p (PlayStation 3)

Red Dead Redemption on Rockstar San Diegon kehittämä avoimeen pelimaailmaan sijoittuva kolmannen persoonan ammuntapeli, jonka Rockstar Games julkaisi toukokuussa 2010. Kyseessä on Red Dead Revolverin "henkinen seuraaja", joka ilmestyi Xbox 360 - ja PlayStation 3 -pelikonsoleille.

Red Dead Redemptionin tapahtumat sijoittuvat 1910-luvun villiin länteen, Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle. Teollistuminen on jo kovassa vauhdissa, mikä näkyy San Franciscon moottorilla toimivista autoista ja kaupunkien välisistä rautatieverkostoista. Entinen lainsuojaton ja tarinan protagonisti, John Marston saapuu Armadillon kaupunkiin, jossa hallitus pakottaa hänet varhaiseläkkeeltä takaisin töihin. Liittovaltion agentit kiristävät Marstonia etsimään ja neutralisoimaan entisen rikoskumppaninsa Bill Williamsonin uhkaamalla hänen vaimonsa ja lapsensa henkeä.Pelaaminen

Red Dead Redemptionissa on laaja ja avoin peliympäristö, jossa pelaaja voi suorittaa tehtäviä haluamallaan tavalla. Päähenkilö John Marston voi osallistua tarinaa edistävien päätehtävien ohella myös julkisten hirttäjäisten kaltaisiin satunnaistapahtumiin tai ympäristössä esiintyvien henkilöiden tarjoamiin työtehtäviin. Pelissä voi myös suorittaa vaihtoehtoisia sivuaktiviteettejä, kuten kaksintaisteluja ja uhkapelaamista. Riistan metsästäminen on myös mahdollista, ja siitä saatavan lihan voi myydä rahaa vastaan kaupungilla.

Vaikka kyseisenä aikakautena oli jo moottorikäyttöisiä ajoneuvoja, Redemptionissa kuljetaan pääasiassa hevosella. Pelaaja voi hyödyntää ratsuaan myös taistelussa, sillä sen päältä voi ampua tai lassota vihollisia hevosen päälle kuljetettavaksi. Peli tukee kyseistä toimintamallia myös siinä mielessä, että etsintäkuulutetuista maksetaan suurempia palkkioita elävänä kuin kuolleina. Päähahmo ei kuitenkaan osaa uida, vaan hukkuu liian syvälle mentäessä.

Lajityypille ominaiseen tapaan myös Redemptionissa pääosassa on taistelu. Kuvakulma on sijoitettu hahmon taakse kolmanteen persoonaan, mikä mahdollistaa helppokäyttöisen suojautumismekanikaan. Pelaaja voi tukeutua tulitaisteluiden ajaksi kiinteiden esteiden taakse ja ampua sieltä sokkona tai automaattista ja vapaata tähtäystä hyödyntäen. Mukana on myös "Dead-Eye"-tähtäysjärjestelmä, jonka avulla pelaaja voi hidastaa aikaa ja merkitä vihollisensa tähtäyspisteillä. Kun hidastus loppuu, Marston ampuu kohteensa äärimmäisen nopeasti. Mikäli pelaaja päättää ampua vihollista johonkin tiettyyn kehon osaan, se vaikuttaa hänen käytökseensä Euphoria-pelimoottorin ehdoin. Esimerkiksi jalkaan kohdistunut luoti ei välttämättä tapa, vaan pakottaa kohteen ryömimään.

Pelin varustevalikoima pohjautuu villin lännen aikaiseen aseteknologiaan. Mukana on muun muassa revolvereita, haulikoita ja useita erilaisia kiväärejä. Perinteisten mallien lisäksi käyttöön saa pitkille etäisyksille tarkoitetun tarkkuuskiväärin sekä erityisen suurta vahinkoa tuottavan puhvelikiväärin. Tarinan edetessä Marston saa käyttöönsä myös heittoveitsiä, polttopulloja, dynamiitteja sekä konekiväärejä. Aseita ja ammuksia voi ostaa kaupungilla sijaitsevista liikkeistä.

Redemption sisältää kaksi Marstonin moraalia kuvastavaa piirrettä: kunnia ja maine. Pelin sisäinen järjestelmä jakaa pisteitä niiden kääntäen verrannollisiin mittareihin pelaajan tekojen ja valintojen mukaisesti. Marston voi esimerkiksi kasvattaa häneen kohdistunutta kunnioitusta pelastamalla viattomia siviilejä tai palauttamalla lainsuojattomia elävänä vankilaan. Mainepisteet puolestaan kuvaavat sitä, kuinka tunnettu henkilö Marston on. Mainetta voi saada tappamalla, suorittamalla tehtäviä ja kulkemalla pitkiä etäisyyksiä. Kummallakin ominaisuudella on omat hyötypuolensa: niin sanotulle "pahalle" ja maineikkaalle henkilölle maksetaan suurempia palkkioita, mutta kunniakkaana tunnettu hahmo saa esimerkiksi kaupoista alennusta.

Moninpeli

Red Dead Redemption sisältää suurimmillaan 16 pelaajaa tukevan moninpelin. "Free Roamia" lukuunottamatta kaikki pelimuodot, sekä joukkue- että yksilöpohjaiset, alkavat meksikolaisella kaksintaistelulla. Mikäli pelaajat ovat joukkueissa, he seisovat vastakkain kahdessa rivissä, muussa tapauksessa kehässä. Kun lähtölaskenta loppuu, tuli on vapaa. Taistelusta selvinneet voivat liikkua vapaasti pelikentällä, kun muut odottavat uudelleensyntymistä.

Sekä tavanomaiset että joukkuepohjaiset versiot Shootout-pelimuodosta noudattavat perinteisen deathmatchin kaavaa, jossa pelaajien tulee eliminoida mahdollisimman monta vastustajaa. "Hold Your Own" vastaa monista peleistä tuttua lipunryöstöä, jossa kummallakin joukkueella on oma kultasäkkinsä puolustettavana. "Grab The Bagissa" toinen joukkue hyökkää ja toinen puolustaa; osapuolesta riippuen tarkoituksena on joko kaapata säkki ja palauttaa se takaisin tukikohtaan tai vastaavasti puolustaa sitä. "Gold Rushissa" kaikki pelaajat ovat omillaan ja pyrkivät viemään kentälle ilmestyviä kultasäkkejä palautusarkuille mahdollisimman monta kertaa.

Free Roam -tilassa yhteensä 16 pelaaja voi tutkia avointa pelimaailma ja suorittaa siellä esiintyviä haasteita. Pelaajat voivat myös lyöttäytyä yhteen maksimissaan kahdeksan hengen "posseiksi" eli tiimeiksi ja läpäistä tehtäviä yhdessä.

Pelitiloista voi ansaita kokemuspisteitä, mutta niiden kertyminen vaikuttaa ainoastaan Free Roamiin, jonne avautuu uusia hahmomalleja ja kullalla maalattujen aseiden kaltaista lisäsisältöä.
Lähde: Wikipedia

Omistattekos jo kyseisen pelin? Meikä omistaa. Ihan sikamahtava peli, suosittelen!
Ei hitsi toi yks secret achievement/trophy on paha, "Dastardly". Sun pitää lassota nainen,
sit sitoa se käsistä ja jaloista, viiä junaradalle ja antaa junan ajaa päälle. Avot, 5G! :D

E: Muutin nyt tätä alotuspostia, toivottavasti nyt jotakin edes miellyttäisi.
Viimeksi muokannut Raffle päivämäärä 24 Touko 2010 19:55, muokattu yhteensä 1 kerran
Miksi katselet tätä sigiä?
No, nyt kun kerran katselet, vilkase mun Jonneweb -parodia: Click!Varoitustili: 8
Käyttäjän avatar
Raffle
 
Viestit: 233

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Jesuve 24 Touko 2010 18:56

Eikö se nyt prkl mene perille, että jos tekee jostakin aiheen, niin pitäisi vaivautua kertomaan aiheesta jotakin?!
Omistan sinut!

My animations!
Käyttäjän avatar
Jesuve
 
Viestit: 333

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Raffle 24 Touko 2010 19:08

Jesuve kirjoitti:Eikö se nyt prkl mene perille, että jos tekee jostakin aiheen, niin pitäisi vaivautua kertomaan aiheesta jotakin?!

Eli siis pitäisikö minun ekaan postiin laittaa teksti.
"Jou. jutellaan red dead redemptionista."
Miksi katselet tätä sigiä?
No, nyt kun kerran katselet, vilkase mun Jonneweb -parodia: Click!Varoitustili: 8
Käyttäjän avatar
Raffle
 
Viestit: 233

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Burn 24 Touko 2010 19:12

Marshal_^ kirjoitti:
Jesuve kirjoitti:Eikö se nyt prkl mene perille, että jos tekee jostakin aiheen, niin pitäisi vaivautua kertomaan aiheesta jotakin?!

Eli siis pitäisikö minun ekaan postiin laittaa teksti.
"Jou. jutellaan red dead redemptionista."

Ei, vaan tietoa pelistä. :?
E: Meinasin jo ostaa, mutta hokasin että se gamestopin vaihtopelilista on nii vitun pitkä, että se myös kattaa kaikki omat pelini, ja ei kyllä enää kehtaa maksaa peleistä. :roll: Mut on hyvä peli, mitä olen videoita katellut ja arvosteluja lueskellut. :wink:
Käyttäjän avatar
Burn
 
Viestit: 1163

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti vili-x 24 Touko 2010 19:52

Omistan pelin ja nyt sitä on tultu pelattua noin 10h. Loistava peli minun mielestä.
Travian, Xbox360, Halot,Burnout Paradise, Call of duty pelisarja!Forza 3 http://freeminecraft.me/?ref=164274
Käyttäjän avatar
vili-x
 
Viestit: 252

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Raffle 24 Touko 2010 19:56

Noin, nyt muutin tota alotuspostia.
Miksi katselet tätä sigiä?
No, nyt kun kerran katselet, vilkase mun Jonneweb -parodia: Click!Varoitustili: 8
Käyttäjän avatar
Raffle
 
Viestit: 233

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Sundis 24 Touko 2010 20:40

Luojan kiitos pelistä on jätetty ne autot pois. Pelästyin heti alkuun, että autoilla ajellaan, kun alkuvideossa tuli näytettiin sitä auton lastaamista. Pelissä pystyy sopivasti vaikuttamaan ulkonäköön, tunnelma saatu kohdalleen, sivutehtäviä on kiitettävästi ja pokerin pelaaminen on oikeasti hyvää ajatappoa jos pitää odotella jotain kaupan aukeamista.
Pikamatkustaminen on ainoa asia mitä en tajua vieläkään "jee laitan leirin pystyyn ja pystynkin matkustamaan nopeasti toiselle puolelle kenttää." Miksei sitä vaunua olisi voinut pitää ainoana matkustusmuotona ilman vapaata liikkumista?
[piilotettu kuva]
Käyttäjän avatar
Sundis
 
Viestit: 597

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Desmond 24 Touko 2010 20:54

Joo peli kyllä näyttää ihan perkeleen hyvältä.. Meinasin ostaa sen :)
no en
Käyttäjän avatar
Desmond
 
Viestit: 350

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Raffle 24 Touko 2010 20:59

Sundis kirjoitti:Luojan kiitos pelistä on jätetty ne autot pois. Pelästyin heti alkuun, että autoilla ajellaan, kun alkuvideossa tuli näytettiin sitä auton lastaamista. Pelissä pystyy sopivasti vaikuttamaan ulkonäköön, tunnelma saatu kohdalleen, sivutehtäviä on kiitettävästi ja pokerin pelaaminen on oikeasti hyvää ajatappoa jos pitää odotella jotain kaupan aukeamista.
Pikamatkustaminen on ainoa asia mitä en tajua vieläkään "jee laitan leirin pystyyn ja pystynkin matkustamaan nopeasti toiselle puolelle kenttää." Miksei sitä vaunua olisi voinut pitää ainoana matkustusmuotona ilman vapaata liikkumista?

JUURI tuota minäkin oon ihmetelly. Miks ihmeessä sun pitää laittaa nuotio ja sit siinä äärellä hoksaat et, "DING! Mä taianki hypätä nyt Armadilloon, taianpa sammuttaa tän nuotion!"

Mutta jos vaunu olis ainoo matkustamiskeino, kyl menisin mielummin hevosella, kun ainakin alkutaipaleella vielä kun on aika vähän rahaa, se stagecoachi tulee aika kalliiksi.
Miksi katselet tätä sigiä?
No, nyt kun kerran katselet, vilkase mun Jonneweb -parodia: Click!Varoitustili: 8
Käyttäjän avatar
Raffle
 
Viestit: 233


Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Sundis 24 Touko 2010 21:09

teemu69 kirjoitti:Tuleeko tätä pc:lle ?

Tiedä häntä. Rockstars muistaakseni kieltää huhut, että olisi tulossa, mutta saa nähdä.
[piilotettu kuva]
Käyttäjän avatar
Sundis
 
Viestit: 597

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Raffle 24 Touko 2010 21:25

Sundis kirjoitti:
teemu69 kirjoitti:Tuleeko tätä pc:lle ?

Tiedä häntä. Rockstars muistaakseni kieltää huhut, että olisi tulossa, mutta saa nähdä.

Sul näkyy toi sun gamertaggi tossa sun sigissäs, saako addata?
Omani on muuten Sanetin.
Miksi katselet tätä sigiä?
No, nyt kun kerran katselet, vilkase mun Jonneweb -parodia: Click!Varoitustili: 8
Käyttäjän avatar
Raffle
 
Viestit: 233

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti Sundis 24 Touko 2010 22:24

Marshal_^ kirjoitti:Mutta jos vaunu olis ainoo matkustamiskeino, kyl menisin mielummin hevosella, kun ainakin alkutaipaleella vielä kun on aika vähän rahaa, se stagecoachi tulee aika kalliiksi.

Niin no alkuun sitä mielummin vaan ratsasti ja tutki paikkoja, kun taas nuotiomatkustuksella ei pysty yhtään tutkimaan paikkoja. Lopussa rahaa on enemmän kun sillä mitään tekee. Omassa rahapussissa pyörii kevyet 900 dollaria ja juuri ostin yhden naisen vapaaksi 200 dollarilla : )
[piilotettu kuva]
Käyttäjän avatar
Sundis
 
Viestit: 597

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti [DC] 24 Touko 2010 22:49

Pojille sitten tiedoksi, että jos aikoo tilata, niin tilatkaa vpd.fi:n Ahvenanmaan varastoista. Hintaa ei löydy, kuin n. 45€ (sis. postikulut). :)

Mutta asiaan...
Oon kattellu videoita tästä pelistä, ja kyllä näyttää mainiolta peliltä. Ehkä voisi ostoa harkita tässä lähitulevaisuudessa.
[piilotettu kuva]aika wanha
Käyttäjän avatar
[DC]
 
Viestit: 495

Re: Red Dead Redemption: Yleinen Keskustelu

Viesti srsrsrsrsr 24 Touko 2010 23:37

Tänään ostin ja olen todella tyytyväinen ostokseen :) Single playeriä ei ole vielä niinkään paljoa tullut tahkottua kun tuo multiplayer on innostanut enemmän.
srsrsrsrsr
 
Viestit: 895

Palaa alueelle Konsolit