Bannerin teko [tutorial]

Bannerin teko [tutorial]

Viesti t0mpp4 22 Heinä 2008 13:17

Täältäkin löytyyy monia tutoriaaleja bannereiden teosta, mutta harva niistäkään on edes näyttämisen arvoisia. Tässä oppaassa näytetään erilaisia bannerintekotapoja oikeaoppisesti. Käytän Adobe Photoshop CS3 extended-versiota, tarkista vielä alhaalta mitkä tekotavat sopivat omalle versiollesi.

Photoshop CS3 ja CS2 sopivat nämä kaikki.
Sitä alempana olevat versiot eivät sovi tekniikan nro. 2 kanssa, pienellä kikkailulla sekin on kyllä mahdollinen.

Tekniikka #1 - Renderin venytys

Tämä on yksi suosituimmista tekniikoista, eikä ihme, sillä se on helppo ja sillä saa näyttävää jälkeä.
Tämän linkin takaa löytyy tällä tekniikalla tehty esimerkkityö: *klik*

Aloitetaan.

Valitse ensin sopiva renderi, tässä tutossa käytän tätä renderiä, normaalisti leikkaan renderit itse ja voin tehdä siitäkin tutoriaalin kysynnästä riippuen.

Avaa renderi ja kumita tekijän logo pois, jos tarve. Valitse koko kuva (Ctrl + A) ja kopioi se (Ctrl + C).

Tee uusi kuva seuraavilla spekseillä:
400*90
Transparent

Paina Ctrl + V liittäksesi renderin uuteen banneriin. Liikuta se sopivaan kohtaan, paina Ctrl + T skaalataksesi renderin sopivaksi. Homman pitäisi siis näyttää nyt suunnilleen tältä: *klik*

Tee uusi taso (layer), laita se renderin alapuolelle, täytä jollain värillä, ota väreiksi musta ja valkoinen ja käytä fibers-filtteriä (Filters - Render - Fibers) jos photarisi versio ei tue fibersejä valitse difference cluds -filtteri (Filters - render - difference clouds) ja käytä wind -filtteriä (filter - stylize - wind).

Banneri näyttää nyt suunnilleen tältä: *klik*
Aika karmeaa, eikö? Nyt tehdään taikatemppu, jokka muuttaa bannerin jo katseltavan näköseksi.

Valitse renderisi taso ja paina hiiren oikealla ja duplicate layer. Nyt taso on siis tuplattu. Ota alempi taso ja valitse single column margue tool.
Tarkista, että feather on 0 tai heittää erroria. Nyt, paina renderiäsi kohdasta, jossa se ylettää ylhäältä alas. Muista ottaa alempi renderi. Kuva tässä: *klik*.

Paina Ctrl + T ja venytä valittue kohtaa bannerin reunoihin asti. Seuraavaksi valitse layer modeksi "Hard light", tämä riippuu todella paljon renderin väreistä, jos hard light ei näytä kivalta koita muita layer modeja. Yleensä Hard Light on kuitenkin paras. Paina vielä Ctrl + U ja värittele fibers-tasoa mielesi mukaan, jolloin tulos on vielä parempi. Nyt himmelin tulisi näyttää jokseenkin tältä: *klik*. Eli näköä alkaa olla.

Noin, eli banneri on lähes valmis, voit halutessasi tuplata esim. renderin ja laittaa ylemmän renderin modeksi Hard light tjs. Voit myös laittaa joihinkin tasoihin patternejam itse laitoin vinoviivoja venytettyyn renderiin. Lopuksi yhdistä layerit, jotta saat hyvän mustan borderin blend modeilla (käytä strokea) ja laita mieleisesi teksti.

Lopputulos: Kuva

Tekniikka #2 - Kopiointi

Tämäkin tekniikka on suosittu ja hyvä. Ideana on kopioida renderiä, käyttää abstrakteja taustoja ja heittää kopioiden päälle efektejä enemmän kuin laki sallii. Kopiointi tehdään healing brushilla.
Aloitetaan.
Itse käytin tätä renderiä. Ja c4d4 taustana tätä renderiä.

Tee uusi kuva. koolta jälleen 400*90 ja transparent. Liitä renderi (se joka ei ole tausta) uuteen banneriisi ja tuplaa se. Valitse alempi layer ja ota esiin "Spot healing brush" ota työkalun asetuksiin n. 80% hardness ja 25 px kokoinen brush.

Älä vielä käytä sitä, vaan liitä taustarenderisi kuvaan. Tee taustasta alin renderi ja tee uusi layer jonka täytät esim. mustalla, tee siitä kaikken alin taso.
Kuva näyttää rendereistä riippuen nyt suunnilleen tälläseltä (huomaa, että olen skaalannut ja värjännyt taustarenderiä) *kuva.

Nyt Tee uusi layer, värjää se kokonaan valkoiseksi, laita alemman hahmorenderisi alle ja paina ctrl + e, jolloin tasot yhdistyvät. Nyt ota Spot healing brush ja brushaa, kunlopputulos miellyttää vaihda layer modeksi hard light, paina Ctrl + U ja värjää kivaan sävyyn ja hieman tummemmaksi, jotta tausta tulisi hienosti esiin.
Banneri näyttää nyt tältä: Kuva.

Tuplaa healattu layeri, paina ctrl + t ja käännä 180 astetta, laita vielä layer modeksi overlay ja alkaa näyttämään jo hienolta.Sitten vielä teet omia modauksia, värjäät, vaihdat tarvittaessa layer modeja jne. Lopuksi yhdistä kaikki tasot ja laita blending modeista strokella borderit. Laita vielä joku hieno teksti ja banneri on vlamis.

Muista cropta kuva, koska rendereistä saattaa jäädä osa kuvan ulkopuolelle kummittelemaan, mikäli tallennat .psd:ksi.

Lopputulos: Kuva

Tekniikka #3 - brushaus

Oma suosikkini, vaheita on niin paljon, että näytän tästä videotutoriaalin. Tässä siis muokataan ensin brush käyttöön sopivaksi ja sitten brushataan ja heitetään sekaan efektejä.
Pahoittelen hypercam-laatua. Youtube sotki alkuperäisen videon niin pahasti, ettei sitä voinut käyttää, pahoittelen, uusi video on aika buginen, mutta ehkä saatte siitä jotain irti.

Tässä esimerkki mun brushaamasta työstä, tutossa teen eri bannerin josta ei tullut ihan yhtä hieno: Kuva

Videoon tästä: *klik*

Kommentia!
Viimeksi muokannut t0mpp4 päivämäärä 22 Heinä 2008 14:23, muokattu yhteensä 1 kerran
t0mpp4
 
Viestit: 9

Re: Bannerin teko [tutorial]

Viesti Indestructible 22 Heinä 2008 14:03

Siis tarkoitatko Signatureja?? (sigejä)
Eikös banneri ole vaikka nettisivuilla semmoinen mainos??

Nuo vaikuttaa ihan sigeiltä..
[piilotettu kuva]
Käyttäjän avatar
Indestructible
 
Viestit: 428

Re: Bannerin teko [tutorial]

Viesti Echo 22 Heinä 2008 14:20

Holy S***. Olisiko mahdollista tehdä mulle (Tietty Hendrix nimellä) tollanen Hendrix sigi, jossa se on samassa asennossa kun siinä patsaassa?
KUNINGAS MAMMONA!!!!!!!!!!!!!
Käyttäjän avatar
Echo
 
Viestit: 1395

Re: Bannerin teko [tutorial]

Viesti t0mpp4 22 Heinä 2008 14:24

Indestructible: Signature tarkoittaa allekirjoitusta. Jos tarkkoja ollaan, niin ei ole "sigejä" vaan sigeissä on bannereita.

Hendrix: Toki, mutta mitä patsasta meinaat?
t0mpp4
 
Viestit: 9

Re: Bannerin teko [tutorial]

Viesti Razer+ 22 Heinä 2008 14:53

t0mpp4 kirjoitti:Signature tarkoittaa allekirjoitusta. Jos tarkkoja ollaan, niin ei ole "sigejä" vaan sigeissä on bannereita.

Sigi/signature tarkoittaa molempia, mutta jos haluaa välttyä epäselvyyksiltä voi puhua vaikka tagista. Bannerista puhuttaessa tarkoitetaan yleensä nettisivujen kuvia tjms.

Ihan hyvä tuto aloittelijalle ketä ei osaa, vielä perustyö kaluja. Näistä kolmesta ehdottomasti paras on toinen.
                                                                                                             [piilotettu kuva]
Käyttäjän avatar
Razer+
 
Viestit: 70

Palaa alueelle Kuvankäsittelyoppaat