Viruksen poisto?

Keskustelua tietokoneohjelmista ja käyttöjärjestelmistä.

Viruksen poisto?

Viesti Ozero 17 Kesä 2008 21:24

Tuossa reilu vuosi sitten tuli ladattua netistä eräs ohjelma, joka osoittaustui haitalliseksi. Kun latasin tämän tiedoston menetin koneeni hallinnan, ja oikeuksiani poistettiin, joten koneeni oli otettu haltuun. No käytöstäni oli poistettu: ctrl+alt+del näppäinyhdistelmä, "Etsi" toiminto, ulos kirjautuminen manuaalisesti ja koneen sammuttaminen manuaalisesti. Ohjauspaneelia ei oltu poistettu joten menin sähläämään sen asetuksia ja huomasin painikkeen "Palauta järjestelmä". No painoin siitä ja palautin järjestelmäni eiliselle päivälle, milloin tiedostoa minkä latasin, ei ollut vielä koneellani. No pystyin olemaan koneellani aivan normaalisti, kaikki toiminnot toimi jne. Nyt alkoi yhtäkkiä kalvamaan ajatus, että tämä haitantekijä olisi silti yhteydessä koneeseeni, vaikka mitään normaalista poikkeavaa ei ole tapahtunut. Joten kysymykseni kuuluu: Poistiko tuo järjestelmän palauttaminen sen tiedoston lopullisesti, ja näin konettani ei sen kautta voi enää hallita? Kun jotenkin tuntuu että se olisi ollut liian helppoa. Toivottavasti tajusitte ja vastauksia tänne vaan.
World of Warcraft is not a game, it's a way of life! Kokeile ilmaiseksi Pelaawarcraft.fi

What is your game?
Käyttäjän avatar
Ozero
 
Viestit: 196

Re: Viruksen poisto?

Viesti SamppaZoR 17 Kesä 2008 21:38

Kokeile vielä, vaikka virus-skannausta, tai/ja turhuuksien poistoa esim. CCleanerilla tai Windowsin normaalilla levynsiivouksella.
[piilotettu kuva]
Käyttäjän avatar
SamppaZoR
 
Viestit: 191

Re: Viruksen poisto?

Viesti Tréc 17 Kesä 2008 21:40

Spybot Search And Destroy löytää ja poistaa kaikki virukset.
WöW FTW!
Käyttäjän avatar
Tréc
 
Viestit: 479

Re: Viruksen poisto?

Viesti Ozero 17 Kesä 2008 21:40

SamppaZoR kirjoitti:Kokeile vielä, vaikka virus-skannausta, tai/ja turhuuksien poistoa esim. CCleanerilla tai Windowsin normaalilla levynsiivouksella.
Kaikki nuo on tultu tehtyä moneen otteeseen, eikä mitään ole löytynyt, mutta aivoni eivät jaksa lopettaa uskomasta että tuo järjestelmän palauttaminen olisi auttanut. En vain tiedä miksi. Se tuntuu vaa liian helpolta.
World of Warcraft is not a game, it's a way of life! Kokeile ilmaiseksi Pelaawarcraft.fi

What is your game?
Käyttäjän avatar
Ozero
 
Viestit: 196

Re: Viruksen poisto?

Viesti smula 17 Kesä 2008 23:10

Siis helpota se kuullostaa niin kyllä. Itselläni oli viirus joka kasvoi kokoajan, järjestelmänpalautus poisti tiedoston lopullisesti, jota ei voinut manuaalisesti poistaa.
Elämä on.
smula
 
Viestit: 76

Palaa alueelle Ohjelmistot ja käyttöjärjestelmät