Mopon viritys ja sen seuraukset.

Aiheet jotka eivät sovi muualle.

Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti villi_sipuli 30 Maalis 2008 20:57

Luin äsken poliisin sivuilta että mitä rikkeitä tekee jos ajaa viritetyllä mopolla. Siis on se jumalauta jos mopo luokitellaan moottoripyöräksi jos ottaa kuristukset pois. Kaikki kenellä on mopo ja se on (suht) vakio, tietää miten kamalaa on ajaa mopolla 45 km/h, ei siinä kerää kuin pitkän autojon taakseen ja vihaisia katseita. Monesti sanotaan miten mopot on suurin vaara liikenteessä, itse en ajattele näin ! Koska mopo saa kulkea vain 45km/h niin se tarkoittaa että joskus ajetaan pyörä ja kävely tiellä, ja tämä aiheittaa vaara tilanteita koska tiellä kävelee vanhoja mummoja jotka ei jaksa pitää pientä koiran nuppuaan kurissa(kokemuksesta tiedän). Ja sitten aina ei ole pyörä tietä, ajetaan auto tielle, Näin käy useasti, ajan mopolla kapealla tiellä siinä ihan reunassa, ja takaa tulee joku autoilija ajattelee että mahtuu tuosta ohi, no mutta mahtuuko, EI. Auto vain tulee ja saan aina väistää ajamalla ulos tieltä, ja se on niin vitun mukavaa.

Autoilijat ajattelee että kaikki mopot kulkee 45, ja luulee että ehtivät jokapaikkaan ennen mopoja ja tulee kolmion takaa, mutta siinä kun itse tulee 60km/h ja auto ajaa eteen kolmion takaa, niin takana olevat autoilijat ei näe mopoa ja luulee että ehtivät myös. Ja jos itsesi takaa tulee vielä autoja, ne olettaa että minä menen koska minulla on etuajo oikeus, mutta en pääse eteen päin koska kaikki autot vain tulee eteeni.<-- Tämä ei siis tapahtunut itselleni vain eräälle ystävälleni.
villi_sipuli
 
Viestit: 72

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti Kossuranta 30 Maalis 2008 21:52

Olen huomannut ihan saman kun ajelee jotain 55km/h vaikka kaupungillakin eli ylinopeutta (rajoitus 40km/h) niin autoilijat ajata suoraa kolmion takaa eteen aivan kuin mopoilija tulisi 10km/h tai jotain muuta vastaavaa... Toinen asia minkä olen huomannut on, että autoilijoilla on perjaate eli mopoahan ei ohi päästetä, jos ajat auton perässä joka menee 30km/h ja lähdet ohittamaan niin melkein ketään ei päästä ohi vaan kiihdyttää vaikka 70km/h jotta mopo pysyisi takana ja sitten hiljentää takaisin 30km/h :evil:
XFounds: Youtube - Kotisivut - Steam - Twitter - Facebook
[piilotettu kuva] By: oltsu-
Kossuranta
 
Viestit: 1133

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti Pikkutude 30 Maalis 2008 22:00

Moponi on suhkot halpa ja paska menopeli, jolla pääsee paikkaan kuin paikkaan ilman sen ihmeelisempää onkelmaa. Moponi täyttää nyt n.4 vuotta (ollut ekaks isoveljeni käytös) ja vaan takajarruu on tarvinnu hieman korjailla. Mitään viritys ei oo tehty enkä teekkää, koska mopo menee parin vuoden päästä pikku broidille. Ja mitä hyötyy virittämisestä? Saa mopon kulkee nopeammin. JIPPIIIIII!!!!!! Sitte vaa kylälle päristelee 10km ylinopeutta. Poliisit saa kiinni, sakot tulee, kortti menee ja poliisi toteaa "mopon" kevytmopediksi. JES! Vanhalla mopokortilla ei ajetakkaan kevytmopoa vaan normii mopoo. Ja tarkastus konttorille mennään laittamaan kevytmopo takas mopoks. Mutta ei hätää. Koko hommassa piti vaan maksaa mopon viritys ja sen osat, sakot ja tarkastu kevytmopoks ja takas mopoks+uus mopokortti koska vanha vietiin. Lisäksi virittämine alkaa tuntuu mopos osien hajoamisella (erään luokkatoverin mopol käy tällei).

Virittäminen on hitaitten hommaa.
Jos olet sitä mieltä että ruotsi on PERSEESTÄ kopioi tämä allekirjoitukseesi, välittömästi.kiitos.
Käyttäjän avatar
Pikkutude
 
Viestit: 324

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti osama 30 Maalis 2008 22:04

Nykyinen vakio onkin ihan passeli nykyisten nuorison tyhmyyten vedoten. Eivät ole fyysiseti kui myöskään henkisesti täysi-ikäisiä, ja vastuisia teoistaan. Tämä mopo 45km/h varmistaa sen ettei nykyajan "karataan" huumassa paeta poliisejakan 110km/h jonnekin hevonperseeseen, ivalon avaraan erämaahan nääs. Mutta yleensä mennään jo sitä ennen metsään.

Onhan se niinkin että tuo 45km skootterille laillista huippunopeutta on väärin. Parempi olisi 0km/h. Koska nämä leveillä vempuloilla ajajat eivät pysy edes tien oikeassa reunassa, vaan aiheuttavat vaaraa muille ohittavielle ja vastaan tuleville autoille liikenteessä.

Kyllä se olisi aivan edes vastuuton nykyisellä nurison ajettelu tasolla nostaa nopeuksia. Kun ne perhanat tekivät mopokorttivaatimuksen kaikille -85 jälkeen syntyneille, johon itse kuulun kolmanteen vuosikertaan, Sanoisin että kun aikonaan maksoin tämän hammasta purren, on siitä kumminkin hyötyä, koska jotkut eivät yksinkertaisesti osaa/viitsi ajaa sääntöjen mukaan.

Tilanne muuttuisi jo vaikka uusille mopokortin hankkijoiden saantin lisättäisiin vaatimuksena ajo-opetusta, voisi tilannetta kolmen vuoden päästä harkita toisella tavalla. Silloin vakio voisi hyvinkin olla tuo 55km/h.
Jaajaa..... mitähän seuraavaksi tapahtuuu.......
osama
 
Viestit: 82

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti jonipetteri98 30 Maalis 2008 22:24

Pikkutude kirjoitti:Ja mitä hyötyy virittämisestä? Saa mopon kulkee nopeammin. JIPPIIIIII!!!!!! Sitte vaa kylälle päristelee 10km ylinopeutta. Poliisit saa kiinni, sakot tulee, kortti menee ja poliisi toteaa "mopon" kevytmopediksi. JES! Vanhalla mopokortilla ei ajetakkaan kevytmopoa vaan normii mopoo.

Virittämisellä voidaan tavoitella muutakin kuin korkeampi huippuja. Minua ainakin ärsyttäisi ajaa vakiolahnalla, joka lähtee liikennevaloista kuin mummo lumessa ja jaksaa melkein vääntää ylämäet ylös. Entä mikä hitto on kevytmopo? Jos tarkoitit kevytmoottoripyörää, niin kevariverot tulevat vain jos mopo kulkee yli 65 km/h tai pytty on vaihdettu isommaksi kuin 50cc. Eli tuon alle menevillä virityksillä selviää vain sakoilla, kortin lähtemisellä ja uudelleenkatsastamisella.
Pikkutude kirjoitti:Lisäksi virittämine alkaa tuntuu mopos osien hajoamisella (erään luokkatoverin mopol käy tällei).

Kai se nyt hajoaa jos vaikka iskee kiinni jonkun 85cc pytyn ja alkaa vinguttaa kierrokset tapissa ilman mitään sisäänajoja. Kyllä ne viritetyt kestävät siinä missä vakiotkin, kunhan hieman tietää mitä tekee. Esimerkiksi uusenduromopojen koneet ovat yläkertaa ja kampuraa lukuunottamatta käytännössä samanlaisia kuin 125-kuutioisten kevariversioidensakin, joten kyllä ne kestävät vaikka hieman kovempiakin virejä.

Onhan se niinkin että tuo 45km skootterille laillista huippunopeutta on väärin. Parempi olisi 0km/h. Koska nämä leveillä vempuloilla ajajat eivät pysy edes tien oikeassa reunassa, vaan aiheuttavat vaaraa muille ohittavielle ja vastaan tuleville autoille liikenteessä.

Samaa mieltä. Monet juuri kortin saaneet, ensimmäistä kertaa mopolla ajavat skootteritytöt ja derbipojat eivät osaa ajaa pätkääkään. Jos mopokortissa olisi ajokoe, mopojen huippunopeutta voitaisiin hieman nostaa.
jonipetteri98
 
Viestit: 1614

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti Nosferatu 30 Maalis 2008 22:26

Olen kyllä vahvasti siinä suhteessa tähän asiaan, että 45km/h on aivan sopiva raja, koska nuoriso ei osaa muutenkaan käyttäytyä niin pitääkö heidän sitten vielä liikenteessä ajaa 60-100km/h mopoillaan?

Isompia sakkoja vaan kehiin mielestäni. Eriasia sitten ajaako jossain paskapellolla.
Käyttäjän avatar
Nosferatu
 
Viestit: 528

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti JuhoIsThaMan 30 Maalis 2008 23:13

Kerronpa mitä tällä kylällä tapahtui.

Eräs poika päätti mennä suorittamaan mopokorttia. Hän ei ollut lukenut kokeisiin ja heitti puolet vastauksista täydellä pullalla. Kuin ihmeenkaupalla hän sai kortin. Nyt pari viikkoa sitten hän päätti kolaroida eritasoliittymässä auton kanssa. Viritetty mopo, eli laiton. Hän joutui maksamaan auton korjauskulut, sakot, kevariveron ja oman moponsa "laillistamisen" ja korjaamisen. Lisäksi sai aivotärähdyksen. Eipä mitään, vaan heti kahden viikon päästä uudelleen ajelulle, kun viimein sai itsensä kuntoon. Ja nurin. Nyt on käsi paketissa.

Pointtini ei ole se, että viritetyt mopot ovat vaarallisia, vaan että kokeeseen tulisi lisätä HAASTAVA ajokoe. Mopoilla tulisi saada ajaa väh. 55km/h, sillä etenkin täällä maaseudulla välimatkat ovat todella pitkiä. Lähimpään kauppaan on 10 km.
[piilotettu kuva]
[piilotettu kuva]
[piilotettu kuva]
[piilotettu kuva]
Tupakkaa ei tueta.
SivuVäärä kirjoitti:Uskoakseni minulla on perseessä karvoja.
Käyttäjän avatar
JuhoIsThaMan
 
Viestit: 213

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti Typo 30 Maalis 2008 23:43

Nopeusrajoituksia voisi nostaa, mutta silloin mopokortin hankkimiseen voisi sisällyttää ajotunteja ja ajokoe.
Käyttäjän avatar
Typo
 
Viestit: 1381

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti Hemuli92 30 Maalis 2008 23:53

Juiffi kirjoitti:Mopoilla tulisi saada ajaa väh. 55km/h, sillä etenkin täällä maaseudulla välimatkat ovat todella pitkiä. Lähimpään kauppaan on 10 km.

Kuulostaa tutulta. Lähimpään kauppaan on se 12km. Ja en rupee ajamaan sinne mopolla, mikä menee sen 45km/h. Oma moponi menee liki 70km/h. Ajattelin kyllä, että voisin laittaa sen menemään 55-60km/h, koska tuo 70km/h on vähän liian kova vauhti mopolle. Ei ne mopon vakiojarrut nimittäin pysäytä kovin hyvin noilla nopeuksilla.

Typo kirjoitti:Nopeusrajoituksia voisi nostaa, mutta silloin mopokortin hankkimiseen voisi sisällyttää ajotunteja ja ajokoe.

Vähän kuulin huhuja, että tälläinen ajokoe tsydeemi tulee joskus mopokorttiinkin. Mutta en sitten tiedä, että nostaako se mopojen salittua nopeutta. Tuskin nostaa.
Eräs tuttu tässä kertoi, että se ajokoe tulee juuri sen takia, että nuoret oppii käsittelemään mopoa. Koska kyllähän sinä voit opiskella ne teoria jutut ulkoa, mutta et sinä silti osaa välttämättä ajaa mopoa.
Hemuli92
 
Viestit: 763

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti Blueshit 30 Maalis 2008 23:55

Juiffi kirjoitti:Hän ei ollut lukenut kokeisiin ja heitti puolet vastauksista täydellä pullalla.


Mistäs sinä sen tiedät heittikö sen ne pullalla? Maalaisjärkeä, doh.


Juiffi kirjoitti:Nyt pari viikkoa sitten hän päätti kolaroida eritasoliittymässä auton kanssa. Viritetty mopo, eli laiton. Hän joutui maksamaan auton korjauskulut, sakot, kevariveron ja oman moponsa "laillistamisen" ja korjaamisen.


Liikennevakuutus korvaa sen toisen osapuolen korjauskulut.

Mitään kevariveroa ei ole.

Harvoin se laillistaminen paljoa maksaa.

Tai sitten vaan ottaa kaskon ja maksaa sen 150e.

Ajokokeen lisäyksestä seuraisi se, että mopokortin hinta nousisi n. 500-800 euroon. Ei kukaan maksa niin paljoa kortista kun tuolla hinnalla saat pätevän mopon.

Hemuli92 kirjoitti:koska tuo 70km/h on vähän liian kova vauhti mopolle. Ei ne mopon vakiojarrut nimittäin pysäytä kovin hyvin noilla nopeuksilla.


Anteeksi vain mutta ilman kuristuksia mopot/skootterit kulkevat sen 70-90 ja ne jarrut toimivat erittäin hyvin.
Käyttäjän avatar
Blueshit
 
Viestit: 1806

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti Hemuli92 31 Maalis 2008 00:08

Blueshit kirjoitti:
Hemuli92 kirjoitti:koska tuo 70km/h on vähän liian kova vauhti mopolle. Ei ne mopon vakiojarrut nimittäin pysäytä kovin hyvin noilla nopeuksilla.


Anteeksi vain mutta ilman kuristuksia mopot/skootterit kulkevat sen 70-90 ja ne jarrut toimivat erittäin hyvin.

No sovitaan sitte niin. Mutta paremmin ne pysäyttää 60 nopeudesta, ku 70.. :p
Hemuli92
 
Viestit: 763

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti angel eye 31 Maalis 2008 14:02

Hemuli92 kirjoitti:
Blueshit kirjoitti:
Hemuli92 kirjoitti:koska tuo 70km/h on vähän liian kova vauhti mopolle. Ei ne mopon vakiojarrut nimittäin pysäytä kovin hyvin noilla nopeuksilla.


Anteeksi vain mutta ilman kuristuksia mopot/skootterit kulkevat sen 70-90 ja ne jarrut toimivat erittäin hyvin.

No sovitaan sitte niin. Mutta paremmin ne pysäyttää 60 nopeudesta, ku 70.. :p

Kai ny ku 60 kitkaa tarttee vähemmä ku 70.
[piilotettu kuva]
OMGLOL Enkelinsyylä! #Yiff kanavan virallinen n00b. Paitsi etten olekkaan koska kanavaa ei käytetä enään!
Käyttäjän avatar
angel eye
 
Viestit: 836

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti jonipetteri98 31 Maalis 2008 15:49

Blueshit kirjoitti:Mitään kevariveroa ei ole.

Ei niin, mutta viritetyistä mopoista maksettavaa autoveroa kutsutaan lähes aina kevariveroksi, kuten varmaan tiedät.

angel eye kirjoitti:
Hemuli92 kirjoitti:No sovitaan sitte niin. Mutta paremmin ne pysäyttää 60 nopeudesta, ku 70.. :p

Kai ny ku 60 kitkaa tarttee vähemmä ku 70.

Niin, mutta jarrutusmatka pitenee silti todella paljon vauhdin kasvaessa noinkin vähän.

Silti on typerää vastustaa virittämistä noilla "mopon jarrut eivät ole riittävät" -väitteillä, kun nykymopoissa jarrut ovat vastaavia kuin 120 km/h kulkevissa kevareissa. Vanhat mopot ovatkin sitten asia erikseen, vaikka joku 100 km/h kulkeva rumpujarrullinen S1 tai pappatunturi on tappopeli.
jonipetteri98
 
Viestit: 1614

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti Vessaharja 31 Maalis 2008 16:01

Regalis kirjoitti:
Pikkutude kirjoitti:
Onhan se niinkin että tuo 45km skootterille laillista huippunopeutta on väärin. Parempi olisi 0km/h. Koska nämä leveillä vempuloilla ajajat eivät pysy edes tien oikeassa reunassa, vaan aiheuttavat vaaraa muille ohittavielle ja vastaan tuleville autoille liikenteessä.

Samaa mieltä. Monet juuri kortin saaneet, ensimmäistä kertaa mopolla ajavat skootteritytöt ja derbipojat eivät osaa ajaa pätkääkään. Jos mopokortissa olisi ajokoe, mopojen huippunopeutta voitaisiin hieman nostaa.

Yhdyn tähän. Se on kyllä itseasiassa aika tyhmää, että oletetaan toisten opettelevan ekana ajamaan ennen kuin lähtee tien päälle eikä sitten edes katota miten ajaminen sujuu. :F
Vessaharja
 
Viestit: 757

Re: Mopon viritys ja sen seuraukset.

Viesti Hemuli92 01 Huhti 2008 19:54

Regalis kirjoitti:Samaa mieltä. Monet juuri kortin saaneet, ensimmäistä kertaa mopolla ajavat skootteritytöt ja derbipojat eivät osaa ajaa pätkääkään

Tähän voi myös lisätä juuri kortin saaneet PV pojat. Tänää siskon kanssa käytiin ajelemassa. Noh, pysähyttiin risteykseen ja meidän taakse tuli 5 mopoa. Sit lähettiin liikkelle, ja kaks pv poikaa lähti meidän ohi OIKEALTA puolelta, eli väärältä puolelta. Niitten mopot meni samaa vauhtia ku me mentiin, eli 60km/h. Ne ajo meijän rinnalla, ja sit siel takana olevat mopoilijat tööttäili meille. Sanoin siskolle, että olis tuupannu ne pois tieltä ojaan.

Tunnistin yhen niistä mopoilijoista. Se on 8. luokalla, ja on juuri täyttänyt 15 ja sillä on ollu mopokortti ehkä viikon.
Sais se ajokoe tulla, niin oppis uudet mopoilijat, miten ajetaan.
Hemuli92
 
Viestit: 763

Palaa alueelle Yleinen keskustelu