Sain äsken linkin nettisivulle kaverilta Messengerissä. Linkissä (blockdelete.com) Aile-edit: Varokaa myös sivustoa dont-miss-this.com ME-Edit: ja clicktoyou.com ja montaa muuta, ohjaavat tälle sivulle.kerrottiin, että kirjoittamalla Messengerin tilin sähköpostiosoitteen ja salasanan saisin selville, ketkä ovat estäneet minut Messengerissä. En kuitenkaan täyttänyt tietojani, vaan pikaisesti kuukletin ja sain selville, että kysessä on tietokalastelusivusto, joka varastaa Messenger-tunnuksesi ja lähettää samaa linkkiä kavereillesikin. Kun kaverisi klikkaavat linkkiä, tapahtuu sama uudelleen ja uudelleen.
Jos saat yhteyshenkilöltäsi viestin, jossa on pelkkä linkki, kysy kaveriltasi onko hän lähettänyt sinulle tämän linkin. Jos ei, kehota häntä tekemään täysi järjestelmän skannaus ja poistamaan kaikki haittaohjelmat, mitä skannauksessa löytyi.
JOS OLET ANTANUT TIETOSI TÄLLAISELLE SIVUSTOLLE, VAIHDA SALASANASI HETI! Kehota myös kavereitasi tekemään näin, jos he ovat klikaneet linkkiä ja syöttäneet tietonsa sivustolle.
Vaihtaaksesi salasanan, mene sivulle http://login.live.com/ tai klikkaa Hotmailissa Asetukset (oikealla ylhäällä) -> Lisäasetukset -> Näytä henkilökohtaiset tietosi ja muokkaa niitä -> Syötä salasanasi varmistukseksi -> Asetukset -> Salasana. Tämä vaihtaa kaikkien Windows Live -palveluiden tunnustesi salasanan.
Edit: Siis sivulla voi kyllä käydä ilman mitään seurauksia, mutta jos täytät tunnuksesi tiedot kenttiin, se on voi voi.






