Peliarvostelut

Keskustelua tietokonepeleistä.

Re: Peliarvostelut

Viesti Kurbanaani 23 Syys 2011 19:14

Julkaisuvaiheen jälkeen tuota on tietääkseni hiottu aika lailla. Itseäni otti kyllä suunnattomasti pattiin kun ekan moran löytäessäni ja pari iskua antaessani, se menee rikki, aivan täysin käyttökelvottomaksi. Siis mitä helvettiä. Eri asia jos hakkaan puumelalla porukkaa päähän, mutta teräksinen puukko eikä todellakaan montaa iskua tarvitse antaa. Tämähän patsattiin kylläkin, vaikka en tiedä oliko se niin hyväkään muunnos, ase menettää suunnilleen 99,9% tehostaan. Ja sitähän ei huomaa ennenkun hakannut sompia päähän pariakymmentä kertaa x_x. Muuten taistelu kyllä toimii aivan moitteettomasti, ja slowit + raajojen irtoaminen toteutettu hyvin eikä sitä tyrkytetä liikaa.

Välikustit mitä matkalta löytyy osaavat kyllä olla niin täyttä paskaa kun vetävät mainikustin tyhjäksi, luulisin että tämäkin pätsätään/pätsätty, mutta ei helvetti. :X.

Lanipelinä varsin toimiva ja hauska mättö, mutta sp ei itseeni oikein napannut,mutta kyllä seiskan singlestä antaisin näin kouluasteikolla, ja 8½ multiplayeristä :).
One click a day, keeps aids away :P http://www.advercash.net/signup.php?ref=Skywalker
Kurbanaani
 
Viestit: 672

Re: Peliarvostelut

Viesti RolleZ 27 Syys 2011 22:51

Arvostelussa: Second Sight
Pelialusta: PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox, Microsoft Windows
Pelattu alusta: Windows
Julkaisuvuosi: 2004

Kuva

Alkusanat
Second Sight on peli, joka todella hienolla tarinallaan ja suunnittelullaan saa konsoliporttauksenkin tuntumaan hyvältä pelikokemukselta.

Tekstiä minusta, mikä ei varsinaisesti liity arvosteluun:
Spoileri
Nyt alkuun voisin vähän heittää inffoa että minua pelaajana ei koskaan ole kiinnostanut peli jossa on yksinkertaisesti paska pelattavuus.

Vihaan esimerkiksi thirdperson ja firstperson risteyksiä (Deus Ex) laatikkovisioneita (Dead Island) kun taas pidän todella paljon siitä, kun pelattavuus toimii ja tarina on vähintään okei. Tästä vaikka esimerkiksi Call of Duty-pelisarja jonka pelattavuus on todella sulavaa ja mukavaa, mutta jonka tarinat on ok-tasoa. No okei, Black Opsin tarina oli täysin perseestä ja sen pelas pakottamalla läpi mutta MW:ssä oli vielä hyvä tarina... Josta se lähti sitten laskuun.

Pelattavuus
Kuten jo pääsin sanomasta, niin peli on konsoliporttaus. Oikeastaan kyseessä on ensimmäisiä konsoliporttauksia eikä se ole onnistunut yhtä hyvin verrattuna muihin konsoliportattuihin peleihin, ja siitä pelatessa huomaa selvästi että tämähän on konsolipeli. Pelissä hahmolla liikutaan thirdperson tilassa, mutta tahtoessaan voi myös mennä firstpersoniin. Firstpersonissa ei voi hahmolla liikkua eli sitä ei tule käytettyä kuin sillon, kun pitäisi ampua tarkasti.

Pelin tähtäyssysteemi on yllätys yllätys tarttunut konsolista pc:hen mukaan ja kyseessä on todella yksinkertainen systeemi. Painat tähtäysnappia ja viholliseen ilmestyy ympyrä, jonka sisällä pyörii pienempi ympyrä. Laukaus, ja luoti osuu siihen kohtaan mihin pienepi ympyrä osottaa. Itselle tämä ei aluksi tuntunut kovin hyvältä ratkaisulta, mutta myöhemmin olen tullut siihen tulokseen että ompahan erinlainen pelikokemus ja tarina antaa kaiken anteeksi.

Pelissä liikkuminen on aluksi hieman hankala, mutta siihen tottuu. Pelin kolmannen persoonan juoksentelu on sulavaa ja mukavaa, eikä hahmo töki näkymättömiin esteisiin liikkuessaan kuten melko useassa kolmannen persoonan pelissä on pelihahmolla pahana tapana, mikä on ihme sillä odottaisin kolmannen persoonan konsoliporttaukselta liikkumisen olevan todella tökkivää ja viiveikästä. Sellaiset pelit kun minulla on tapana polttaa CD-levylle ja heittää takkaan.

Hahmo, taidot ja aseet
Pelistä löytyy jos jonkinnäköistä asetta ja taitoa. Pelin hahmo omaa psyykkisiä voimia, joilla voi esimerkiksi ottaa hallinnan vihollisen (tai kaverin) kehosta ja lätkäistä vihollisen kaveria turpaan, sitten katsoa kun vihollinen lätkii omaa kaveriaan. Side-kickiksi ei voi vihollisen ruumista ottaa, sillä pelaaja pysyy koko prosessin ajan paikoillaan. Hahmo osaa myös mm. liikuttaa esineitä ympäriinsä ja ampua eräänlaisia psyyke-palloja jotka matkustavat vihollisten läpi tehden isoa vauriota.

Kuva

Pelin psyykevoimat ovat hienoja, mutta aseista ei todellakaan ole tehty mitään turhia kapistuksia. Aseen ja voimiensa yhdistäminen on tappava keino aiheuttaa vielä enemmän kauhua vihollisten keskuudessa. Pelistä löytyy perus rynkkyä, pistoolia, tainnutinta, "heavy" eli suoraan suomennettuna "painavaa tainnutinta", konepistoolia ja sunmuuta kivääriä.

Ei varmaan tule yllätyksenä että rynkkynä toimii se perus AK-47, konepistoolina MP5 ja pistoolina joku jenkkipisla, luultavimmin Beretta. Eli siis pelissä ei mitään ihmeellisiä aseita tule näkemään mitä en kyllä ihmettele, onhan tämä melko vanhahko peli. Nykyäänhän kun nämä kaikenmaan Counter Strike Kalashnikovat ja CoDi ämpeevitoset on ihan tylsiä leluja ja uudessa pelissä pitäis olla vähintään revolvereita ja beta-vaiheessa olevia automaattihaulikoita. Kaikkea "jännää" siis.

Kuva

Tarina
Pelin tarina on todella hieno, tapahtumarikas ja vaiheikas. Juurikin se tarina sai minut alunperin rakastumaan peliin ja unohtamaan kaikki pikkuviat, mitä ei minulle enää voi tapahtua vaan paska kontrolli tappaa pelin kuin pelin ensiminuuteilla.

HUOMIO! Pieniä spoilauksia muttei muuten mitään mullistavaa!
Pelin päähahmo, John Vatic herää oudossa laboratoriossa muistamatta mitä tapahtui päällänsä vain sideharsoa ja housut. Hän pian huomaa omaavansa psyykkisia voimia joista ensimmäinen on telepatia, ja huomaa samalla myös jokaisen vastaan tuleva olevan häntä vastaan. John kulkee ympäri rakennusta, yrittäen ottaa selville mitä tapahtuu ja miksi. Miehelle ei pahemmin vaivauduta selittämään mistä tämä ajojahti johtuu joten joutuu John lätkimään turpaan niin Securitasia kuin poliisiakin.

HUOMIO! Isoja spoilereita!
Spoileri
Kun John miltei saa selville mitä tapahtuu, hypätään pelissä pari kuukautta (jos oikein muistan niin seitsemän) taaksepäin jossa John havahtuu sotilaskoulutuksesta. Hän on professori, ja hänen apuaan tarvitaan Amerikkalaisen peiteoperaatiota avustamaan joka tutkii Venäjällä toimivaa tutkimusta jossa lapsien geenejä muunnellaan ja saadaan tulokseksi psyykkisiä voimia omaavia nuoria miehiä ja tylleröitä jotka jokainen osaa jotain psyykkisiä voimia jotka pitää vain kalastella esiin.

Päähahmo John on jonkinlainen erityishenkilö, jonka geenimuunnos onnistui erityisen hyvin ja lopputuloksena saatiin ihminen, jolle jokainen psyykkinen voima on lasten leikkiä. Tässä kohdassa siis selviää miksi John oli alunperin laboratoriossa. Lasten ja Johnin psyykkisten voimien yhteyden ansiosta he osaavat kommunikoida toistensa kanssa, ja he myös aistivat toisensa. Pennuista onkin paljon hyötyä kun ne onnistuu päästämään irti.


Loppusanat
Viimeisestä pelin peluukerrasta on hieman aikaa, joten pieniä mustia aukkoja saattoi arvosteluun joutua. Pelin pelattavuuden ollessa keskiluokkaa alhaisempi, pelastaa pelin sen suorastaan huikea tarina sekä aivan mahtavat välivideot.

Plussat ja miinukset

Plussat:
+Animointi
+Tarina
+Pelaajan psyykkiset voimat toteutettu todella hyvin
+Porttaus oikeasti toimi!
+Juoni yllättää monta kertaa pelin aikana

Miinukset:
-Vihollinen hieman tyhmä (Sokea eikä osaa tähdätä, saatika sitten ampua)
-Automaattinen tähtäys vihollisiin
-Ensimmäinen persoonan moodi, joka on täysin turha

Arvosana peruskouluasteikolla: 8,5/10
Käyttäjän avatar
RolleZ
 
Viestit: 1818

Re: Peliarvostelut

Viesti weebux 03 Marras 2011 20:41

Peli : Call Of Duty 4 : Modern Warfare
Pelialusta : PC,PS3,XBOX360,Nintendo DS,Wii
Julkaisuvuosi : 2005 ?
Plussat : Hyvät mapit.
Pelattavuus
Voi vetää hyviä sniper feedejä
Taposta +10xp eikä mikään +50-100
Bouncet :D
Ei liikaa killstreakkeja.
Miinukset : Vain yksi map pack (ilmanen pc:lle)
PC:lle ei prestigeä.
Ikäraja : +16 ?
Suosittelen ostamaan peliä PC:lle.
weebux
 
Viestit: 15

Re: Peliarvostelut

Viesti klooni123 16 Marras 2011 22:10

weebux kirjoitti:Peli : Call Of Duty 4 : Modern Warfare
Pelialusta : PC,PS3,XBOX360,Nintendo DS,Wii
Julkaisuvuosi : 2005 ?
Plussat : Hyvät mapit.
Pelattavuus
Voi vetää hyviä sniper feedejä
Taposta +10xp eikä mikään +50-100
Bouncet :D
Ei liikaa killstreakkeja.
Miinukset : Vain yksi map pack (ilmanen pc:lle)
PC:lle ei prestigeä.
Ikäraja : +16 ?
Suosittelen ostamaan peliä PC:lle.


Ja Call of Duty 4 julkaistiin vuonna 2007.
klooni123
 
Viestit: 108

Urban Terror

Viesti JGTwist 05 Tammi 2012 01:36

Urban Terror - PC peli
Mahtava peli niille, jotka itse pitävät aidomman tuntuisista ja nopeammin ladattavista peleistä. Urban Terror vie hyvin vähän tilaa ja ei lagaa yhtään. servereissä ei ole connection interruptedia eikä muita bugeja. Aseet ovat melko hienoja ja Kivääri on aidon tuntuinen. Muut aseet ovat vähän epäaidompia, koska tarvitaan noin 15 bullettia, että edes saa tapettua, mutta kunhan hieman harjoittelee, tappoja kyllä tulee. Vähän on myös peliin parkouria pistetty eli voit hyppää seinän kautta toiseen ja niin edelleen. arvosteluksi antaisin 4.8/5 HUOM!* lisäksi ilmainen :D, Voit myös keskustella pelissä muiden kanssa!
JGTwist
 
Viestit: 6

Palaa alueelle PC-pelit