Halvempi kuin koskaan ennen.

Keskustelua viihde- ja huumoriuutisista.

Halvempi kuin koskaan ennen.

Viesti RetroGamer 19 Helmi 2011 18:29

http://www.iltasanomat.fi/autot/Halvempi%20kuin%20koskaan%20-%20Lexus%20reilulla%2030%20tonnilla!/art-1288369777217.html

Spoileri
Otetaan Toyotan superluotettavaksi osoittautunut hybriditekniikka ja paketoidaan sen ympärille kokonaan uusi, viisiovinen ja niinsanotusti vähän parempi pieni perheauto.

Siinä resepti, jolla Lexus hakee nyt kokonaan uusia markkinoilta. Asetelma on mielenkiintoinen, sillä aiemmin Lexukset on tunnettu lähinnä ylemmän keskiluokan ja loistoluokan malleistaan.

Ajat ovat kuitenkin muuttuneen, ja mallinimeä CT200h totteleva uutuus taistelee pian muun muassa Audin A3:a, BMW:n 1-sarjaa sekä Volvo V50:a vastaan. Kokonaan uutta Lexus-ajattelua tässä luokassa edustaa jo mainittu hybridipaketti, jonka ytimenä ovat 1,8 –litrainen bensakone, sähkömoottori ja ajoakku.

Yhteensä tehoa pusketaan ulos 136 hevosvoiman verran. Hybriditekniikka tekee virallisista kulutus- ja päästölukemista melkoista mannaa – auton EU-mitattu kulutus on vain 3,8 litraa satasella.

Pitkälti vastaavaa tekniikkaa hyödyntävästä Toyota Priuksesta on tosin tiedossa, että aivan näin pieniin lukemiin ei pitkien etäisyyksien maassa käytännössä päästä. Lexus CT on aina automaattivaihteinen ja tarkemmin sanottuna vieläpä portaattomasti automaattinen. Kyseessä on kompaktin premium-luokan ainut hybridimalli.

Kilpailuasetelmassa tarpeellista tyyliä on haettu hyödyntämällä Lexuksen perinteisiä vahvuuksia, joista tunnetuimpia on laatu. Se huokuukin niin materiaaleista kuin sadasosamillin tarkkuudella tehdyistä sovituksistakin. Jos kojelaudan nappuloita painelisi silmät kiinni, paikoin voisi hyvinkin kuvitella olevansa vaikka miljoonan euron loistoautossa.

Yleisilmeeltään ohjaamo on melko futuristinen ja yksityiskohtia on häpeilemättä lainattu merkin muista, osin huomattavastikin kalliimmista malleista. Erityiskiitoksen voi antaa penkkien hyvästä sivuttaistuesta.

Ajettavuudeltaan Lexus CT200h ei kerää erityisiä moitteita, ainakaan pikaisen testilenkin perusteella. Auto vaikuttaa myös verraten hiljaiselta. Jonkinlaisen fiilismiiksen voi kaivaa sinänsä hyvästä voimapaketista, jonka ulvottaminen saisi kuullostaa hieman äkäisemmältäkin, ainakin kovissa kiihdytyksissä.

Suorituskyvyssä itsessään ei teholuokka huomioiden ole moittimista. Parhaimmillaan uusi Lexus on kuitenkin kaupunkiajossa, jossa sähkökäytön äänettömyys ja hydriditekniikan polttoainetalous pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

Varustelultaan Lexus CT200h puhutellee melko hyvin tähtäimessä olevaa ostajakuntaa. Kaikkein halvimpaankin perusmalliin (joka muuten maksaa kohtuulliset 32.902 euroa) kuuluvat muun muassa automaatti-ilmastointi, avaimeton käynnistys ja monitoimiohjauspyörä.

Suomessa myydyimmäksi malliksi arvoidaan Comfortia, joka sisältää muun muassa taustapeiliin integroidun peruutuskameran. Lisärahalla Lexusesta voi toki tehdä todellisen Luxuksen, vaikkapa mukautuvan vakionopeussäätimeen ja pre-crash /turvatoiminnon hankkimalla.
Abit IP35-E | Intel Quad Q6600 | 3Gt DDR2 | nVidia Geforce 8800 GT | 500W powerilla.
Käyttäjän avatar
RetroGamer
 
Viestit: 111

Palaa alueelle Viihdeuutiset